Догори
Дати відгук

Компанія наймає колекторів: у «Нафтогазі» попередили боржників про жорстккі заходи

Ще у травні минулого року більшість українців стали клієнтами «Нафтогазу».

2 хв на прочитання17 Квітня 2023, 14:00
Поділитись:

У «Нафтогазі» змушені проводити роботу щодо повернення боргів за газ. Постачальник «останньої надії» наймає колекторів, які вимагатимуть оплати за використане блакитне паливо.

Так, у компанії планують витратити на колекторів 882 тисячі гривень. Компанія “Кредит Борг Солюшнз” вже фактично виграла тендер на роботу з боржниками за газ, повідомив “Обозреватель”.

Їй залишилося виправити документи – уточнити кількість співробітників. Найближчим часом боржників, які не заплатили за використаний газ, обдзвонюватимуть колектори.

Стало відомо, що:

Організація, з якою співпрацюватиме «Нафтогаз», працює на ринку під брендом Сreditdebt.

Вона пропонує своїм клієнтам шукати родичів та знайомих боржників у соцмережах, а також проводити «зустрічі» з боржниками.

У компанії розширюють штат та шукають нових операторів. Вони обдзвонюватимуть клієнтів і отримуватимуть за це зарплату 8-14 тис. грн.

Зазначено, що про загрози, пошук та оприлюднення персональної інформації боржників у соціальних мережах не йдеться, принаймні зараз.

Слід нагадати, що ще у травні минулого року більшість українців стали клієнтами «Нафтогазу». Компанія спочатку не планувала постачати комунальну послугу для всіх громадян. Представники компанії мали намір працювати з 30% споживачів, які є платоспроможними. Однак початок повномасштабної війни вніс свої корективи – і тепер компанії доведеться не лише обслуговувати практично всіх споживачів газу в Україні, а й повертати борги.

До речі, через те, що українцям повідомили про перехід до «Нафтогазу» заднім числом, у багатьох з’явилася переплата попередньому постачальнику газу, яку багато хто досі не отримав.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.