Догори
Дати відгук

Колись люди жили на деревах: вражаюча знахідка

Охочі можуть замовити екскурсію, яка коштує 20 фунтів стерлінгів і включає повний огляд Пітчфорд-Холу

2 хв на прочитання03 Січня 2024, 15:37
Знайдено найстаріший у світі будиночок на дереві
Фото – Pitchford Estate Знайдено найстаріший у світі будиночок на дереві Фото – Pitchford Estate
Поділитись:

Знайдено найстаріший у світі будиночок на дереві. Він розташований у британському Пітчфорді. Замолоду його відвідувала королева Вікторія.

Про це пише "bituk.media", з посинням на  The Sun.

Розташований на величезній липи в Пітчфорді в графстві Шропшир будиночок на дереві вважається найстарішим у своєму роді в світі – згадки про нього датуються аж 1692 роком.

Цей витвір XVII століття не тільки витримав випробування часом, але й відомий тим, що приймав королівських гостей. Наприклад, тут бувала сама королева Вікторія.

Згідно з історичними записами, королева Великої Британії та Ірландії спостерігала за полюванням на лисиць саме з цього будиночка на дереві під час свого візиту в Пітчфорд-Хол ще коли була принцесою.

Тепер ті, хто бажає зануритися в його історію, можуть зупинитися в сусідньому будинку Tree House Barn в маєтку Пітчфорд. Сьогодні це природоохоронна територія – через її близькість до Пітчфорд-Холу, внесеному до списків памʼятників архітектури I ступеня, та історичного будиночка на дереві.

Знаменитий будиночок на дереві двічі піддавали реконструкції – у 1760 році та знову у 1980-му. Тому він досі зберігає свою формовану карнизну стелю, дубову підлогу та готичні вікна.

Коли його побудували в 1600-х роках, будиночок повністю підтримувався деревом. Тепер, через свій вік, старе дерево підтримують металеві опори та дроти, щоб липа встояла на своєму законному місці ще десятиліття.

Ви можете замовити екскурсію, яка коштує 20 фунтів стерлінгів і включає повну екскурсію залом, територією та будиночком на дереві – все під керівництвом екскурсовода.

Екскурсія включає повний огляд Пітчфорд-Холу та прилеглої до маєтку території, однак всередину будиночку з міркувань безпеки заходити заборонено.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.