Догори
Дати відгук

Коли сонцезахисні окуляри можуть зашкодити зору

Неякісні лінзи не просто пропускають ультрафіолет, а й посилюють його проникнення на сітківку ока.

1 хв на прочитання24 Липня 2022, 09:33
Поділитись:

Навіть найякісніші лінзи з високим ступенем захисту від ультрафіолету не можна використовувати постійно. В іншому випадку ваші очі настільки відвикнуть самостійно чинити опір сонячним променям, то просто не зможуть обходитися без окулярів. Про це заявляє лікар-офтальмолог Володимир Агєєв.

Він також наголосив, що варто утриматися від носіння сонцезахисних окулярів без прямої необхідності.

«Через обмежену освітленість очі занадто швидко втомляться, а їхня перенапруга викличе сильний головний біль. Особливо ця порада актуальна для тих, хто схильний до мігрені», — пояснив фахівець.

Офтальмолог підкреслив, що при виборі сонцезахисних окулярів варто вибирати ті моделі, в яких присутній UV-фільтр, оскільки носіння таких окулярів може згодом обернутися проблемами із зором.

«Якщо модель дуже сподобалася, але захисного покриття на лінзах немає або воно надто маленьке, купити такі окуляри, звісно, ​​можна. Але носити їх довше за кілька годин на день не рекомендується. Неякісні лінзи не просто пропускають ультрафіолет, а й посилюють його проникнення на сітківку ока», — додав він.

Володимир Агєєв також порадив уникати тривалого використання лінз із яскравим підсвічуванням, оскільки ті можуть стати причиною головного болю, перевтоми і навіть дратівливості.

Також ми розповідали про День сонцезахисних окулярів — як вибрати: радить офтальмолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost