Догори
Дати відгук

Коли слід звернутися до косметолога і що робити, аби звертатися не довелося

Сьогодні в Україні відзначають День косметолога.

3 хв на прочитання26 Червня 2021, 17:00
Поділитись:

Косметолог Ірина Попова розповіла GreenPost, що до її колег варто звертатися тоді, коли

не задовольняє власне відображення у дзеркалі — сліди втоми, вікових змін, рубці постакне з підліткового віку, тьмяний колір шкіри, вугреву висипку, оптично нерівну шкіру, ділянки гіперпігментації, мімічні зморшки тощо.

«Спочатку ми думаємо: «Я просто не виспалася / це погане харчування / це через спеку». Можливо, справді йдеться про якісь зовнішні чинники, на які можна вплинути, — і зовнішній вигляд поліпшиться. Якщо ж це не так (наприклад, якщо це вікові зміни або підліткове акне, яке потребує лікування), треба просто прийти на консультацію до фахівця.

Є інший погляд — я в це не вірю, але багато чула про людей, які говорять: «Я приймаю свої зморшки, свої зміни, бо це нормально — я стаю старшою, і це відображення мого життєвого досвіду».

Такий підхід теж має право на існування, але якщо ваш зовнішній вигляд вас не влаштовує, варто прийти до косметолога, а вже тоді приймати рішення, чи варто щось додавати у догляді, аби підтримувати рівень доглянутості шкіри, який вас влаштовує», — говорить косметолог.

Ірина Попова розповідає, що для неї було би справжнім — а не календарним — святом, якби на першу консультацію до косметолога люди приходили ще до пубертатного віку — аби зайвий раз поговорити про правильний догляд за шкірою. Інколи люди забувають розповісти про це своїм дітям або й просто не знають.

Косметолог підкреслює, що перше правило гарного догляду за шкірою — якісне очищення.

«У мене був випадок — дівчині кілька місяців тому я порадила… вмиватися. Перед цим вона користувалася міцелярною водою та якимись тоніками, але не вмивалася, щоб мінімізувати свої контакти з водою, бо десь в інтернеті вичитала, що вода шкодить шкірі. За ці кілька місяців, що дівчина почала вмиватися, у неї пройшла висипка на шкірі та акне, шкіра стала свіжою, чистою, рівного кольору», — розповідає Ірина Попова.

Косметолог говорить, що для неї було би святом, якби і дівчаток, і хлопчиків вчили вмиватися.

«Якщо для цього потрібен косметолог — будь ласка, він завжди до ваших послуг, приходьте з дітьми, і нехай це буде просто консультація, комплекс порад, які дитина і ви разом із нею запам’ятовуєте і втілюєте на регулярній основі. І нехай допомога власне лікаря-косметолога якомога довше не знадобиться!» — бажає Ірина Попова.

Також ми розповідали про «хворобу Майкла Джексона»: як можна запобігти та вилікувати вітиліго.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.