Догори
Дати відгук

Колір очей впливає на схильність до алкоголізму: вчені розповіли, хто у зоні ризику

Гени, які пов’язані з кольором очей і схильність до алкоголізму мають спільну хромосому

1 хв на прочитання10 Серпня 2023, 13:00
Поділитись:

Професор Давеєм Лі, який вивчає такі стани, як наркоманія та алкогольна залежність виявив незвичну причину алкоголізму. Він зазначає, що у цих розладах задіяна генетика та "тригери довкілля", однак крім цього у людей схильних до алкоголізму є ще дещо спільне — колір очей.

Як тільки вчені проаналізували дані алкоголіків, вони дійшли дивного висновку, що між кольором очей людини та її алкогольною залежністю є зв'язок. Автори тричі перевірили свою роботу, щоб переконатися в цьому.

Вчені виявили, що люди зі світлим кольором очей, мали вищі показники алкогольної залежності порівняно з людьми з темнішим кольором очей. Було також виявлено, що зелені, сірі та більшість всіх відтінків синього мають найбільшу схильність до алкоголізму, тоді як люди з темно-карими очима були менш схильні до цього.

Подальше дослідження також показало, що генетичні компоненти, що визначають колір очей людини, збігаються з тією ж хромосомою, що і гени, пов'язані з надмірним споживанням алкоголю. Дослідники планують далі продовжити вивчення зв’язку між культурним походженням людини та її генетикою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.