- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Колаген і кава – ранкова користь від фітнес-парочки
Колаген і кава – ранкова користь від фітнес-парочки
Натуральну чорну каву дозволили пити вранці навіть деяким сердечникам та гіпертонікам
Добавки з колагеном, в основному, мають нейтральний смак та аромат. Тому додавання порошкового колагену до кави ніяк не позначиться на його смаковому сприйнятті, а користь від такого поєднання справді відчують усі частини тіла – від кінчиків волосся до кінчиків пальців, пише belok
Тим більше сьогодні, коли розвіяний міф про шкоду цього підбадьорливо-тонізуючого напою, якщо його не пити більше 4 чашок на день. Натуральну чорну каву дозволили пити вранці навіть деяким сердечникам та гіпертонікам, за умови відсутності цукру – діабетикам, а за наявності молока чи вершків – людям з проблемами ШКТ.
Чашка кави з колагеном – це користь від:
- кофеїну – стимуляція засвоєння нейронами глюкози та поживних мікроелементів, покращення роботи головного мозку, розширення кровоносних судин та бронхів, легка анельгізація, усунення сонливості, тонізація, зменшення втоми, підвищення працездатності, розумової діяльності та фізичної активності;
- теаніну – посилення вироблення дофаміну (гормону радості);
- поліфенолів – антиоксидантний захист клітин, усунення відчуття голоду;
- тригонеллініну – зниження ризику онкології товстої кишки та простати;
- колагену — поліпшення стану шкіри, кісткової та здорової хрящової тканини, волосся, нігтів та стінок очного дна, посилення кровопостачання скелетної мускулатури, підвищення еластичності стінок судин та проток органів, гладкі хрящі суглобів, міцні сухожилля та зв’язки, нормалізація роботи ШКТ; сильні міокард та клапани серця; гальмування процесів старіння.
Щоб при поєднанні колагену та кави не відбулося руйнування першого, слід пам’ятати про те, що білкові спіралі колагенових молекул починають «розгортатися» вже за t 36,6 °C, а їх денатурація починається при t 37 °C. Саме таким чином природа змушує людський організм постійно виробляти та оновлювати базальний колаген. Тому додавати колаген слід до заздалегідь звареної і вже охолодженої кави. Про обмеження температурного режиму також слід пам’ятати і за бажання додати колаген у гарячі закуски, перші чи другі страви, випічку.
Приготування:
- Заваріть каву звичним способом. Додайте цукор/підсолоджувач, і ретельно розмішайте.
- Додайте в готову каву молоко та лід.
- Після охолодження суміші до потрібної температури, додайте порошок колагену, ретельно розмішайте.
- Посипте щіпкою кориці.
- Прокидайтеся, насолоджуйтесь, зберігайте молодість та повноцінно оздоровлюйтеся ранковою кавою з колагеном.