Кокосове печиво з нуля — простий рецепт

2 хв на прочитання30 Липня 2025, 06:22
Фото: Eva.ua

Печиво, як у дитинстві, тільки краще.

Забудьте про готову стружку — справжній смак кокосового печива розкривається, коли ви готуєте його зі свіжого кокосового горіха! Це не тільки надає випічці особливої розсипчастості та насиченого аромату завдяки натуральній кокосовій олії, що міститься в горісі, а й робить її значно кориснішою. Приготування свіжої стружки не складне, а кокоси давно доступні в будь-якому супермаркеті за невеликі гроші.

Інгредієнти.

кокосовий горіх — 1 шт. (приблизно 80 г готової кокосової стружки);

пшеничне борошно — 100 г;

вершкове масло — 70 г (розтоплене);

яйце — 1 шт.;

цукор — 70 г;

розпушувач — 1/2 ч. ложки.

Приготування.

У глибокій мисці за допомогою виделки ретельно розтерти цукор із розтопленим вершковим маслом. Додати яйце і знову добре перемішати до однорідності.

Якщо ви використовуєте свіжий кокосовий горіх, попередньо розколоти його, злити кокосову воду (можна випити чи використати в смузі), очистити м'якоть від шкаралупи та коричневої шкірки. Натерти м'якоть на дрібній тертці чи подрібнити у блендері до отримання стружки. Додати готову кокосову стружку до масляно-яєчної суміші та добре перемішати.

Поступово додати розпушувач і просіяне через сито борошно, акуратно замішуючи тісто. Воно має бути м'яким, але тримати форму.

З отриманого тіста сформувати невеликі кульки, розміром приблизно як волоський горіх. Злегка притиснути кожну кульку з обох боків, надаючи їй форму плоского печива.

Викласти сформоване печиво на деко, застелене пергаментним папером. Випікати кокосове печиво в розігрітій до 180 °C духовці протягом 15-20 хвилин, доки воно не набуде приємного золотистого кольору.

Дістати готове печиво з духовки та залишити його на деку чи ґратах до повного охолодження. Тепле печиво може бути м'яким, але при охолодженні стане розсипчастим.

Смачного!

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: