Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Кохія — оригінальна рослина для декоративного оформлення огорож, бордюрів і кам'янистих садів (ФОТО)

Кохія — оригінальна рослина для декоративного оформлення огорож, бордюрів і кам'янистих садів (ФОТО)

Вона популярна у садівників завдяки ефектному зовнішньому вигляду, оригінальній формі та листю дивовижної краси.

1 хв на прочитання24 Березня 2024, 00:36
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Кохія — оригінальна та незвичайна однорічна рослина. Вона користується популярністю у садівників завдяки ефектному зовнішньому вигляду, оригінальній формі та декоративному листю дивовижної краси. Така рослина допоможе прикрасити ділянку та створити приємну атмосферу. Про неї розповідає Телеграм-канал «Садівник».

Кохія заввишки близько 60-80 см. Вона має видовжено-овальну форму, дрібне, густо розгалужене листя яскраво-зеленого відтінку. Вузьке листя густо вкриває всю рослину, приховуючи дрібненькі квіточки, які не мають декоративної цінності. Листя кохії ближче до осені залежно від сорту набуває червоного, рожевого, багряного забарвлення. Ця особливість робить цю рослину надзвичайно привабливим сусідом осінніх квітів.

Застосовується в ландшафтному дизайні в декоративному оформленні огорож, бордюрів і кам'янистих садів. Як однорічну рослину, кохію розмножують, висіваючи насінням безпосередньо в ґрунт або на розсаду. Перший спосіб можна реалізовувати з початку травня до кінця червня.

Фото 1/5

Важливо: насіння не можна засипати товстим шаром ґрунту — інакше воно не проросте. Достатньо просто легенько втиснути його в землю, тому що воно має добре відчувати сонячні промені.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко