Догори
Дати відгук

Кличко: місто закупить для киян вакцину від COVID

Мер Києва також запевнив, що в місті є вся необхідна інфраструктура для того, аби почати щеплення містян проти ковід уже зараз.

1 хв на прочитання22 Січня 2021, 13:43
Фото: 112 Україна Фото: 112 Україна
Поділитись:

Столична влада закупить вакцину від СOVID-19 для містян за кошти міського бюджету. Про це на особистій Facebook-сторінці повідомив очільник Києва Віталій Кличко.

«Влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу. Я використовую всі свої іноземні контакти та зв'язки, для того, щоб забезпечити киян вакциною», — написав Кличко.

Мер Києва додав: ідеться про те, щоб закупити для Києва 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян.

Щеплення від коронавірусу для містян буде безкоштовним. Найперше це стосується лікарів, літніх людей, працівників соціальних служб, сфери освіти, фахівців комунальних підприємств критичної інфраструктури — транспортників, спеціалістів сфери ЖКГ, правоохоронців і рятувальників.

Віталій Кличко особливо підкреслив, що в столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть навчання.

Як ми писали раніше, міністр охорони здоров'я Максим Степанов у ручному режимі призначив посередником у процесі закупівлі вакцини проти COVID компанію «Лекхім».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.