Вєтрова Влада1 хв на прочитання27 Липня 2022, 18:30
Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом ікри з кабачка, солодкого перцю, моркви, часнику і цибулі. Процес легкий – запекти та перетерти овочі. Спробуйте приготувати й ви!
Швидка та проста закуска, яку зможе приготувати будь-хто – ікра з запечених овочів. Кухар ділиться секретом, що овочі можна обрати будь-які. Він пропонує спробувати такі поєднання: солодкий перець, томати, гриби печериці, кабачок АБО баклажани, томати, кабачок і цибуля, пише "maximum.fm".
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 1 морква
- 1 солодкий перець
- ½ ріпчастої цибулі
- 2 зубчики часнику
- 3-4 ст. л. соняшникової олії
- ½ лимона
- сіль і перець на смак
Рецепт овочевої ікри:
- Візьміть 1 кабачок, 1 моркву та 1 солодкий перець, добре вимийте овочі, висушіть паперовим рушником, а після зробіть кілька проколів дерев'яною шпажкою. Посоліть і полийте соняшниковою олією. Овочі загорніть у фольгу й поставте в духовку запікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
- Коли овочі приготувалися, дістаньте з духовки й нехай остигають, а потім почистьте від шкурок моркву й солодкий перець.
- Моркву, солодкий перець і кабачок наріжте довільними шматками та перекладіть в чашу блендера, додайте 2 зубчики часнику й ½ ріпчастої цибулі. Перебийте всі інгредієнти до стану пюре.
- Заправте 3 ст. л. соняшникової олії, посоліть і поперчіть до смаку. Подавайте овочеву ікру охолодженою.