- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Клопотенко розповів, як приготувати ікру з запечених овочів: рецепт смачної закуски
Клопотенко розповів, як приготувати ікру з запечених овочів: рецепт смачної закуски
Швидка та проста закуска

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом ікри з кабачка, солодкого перцю, моркви, часнику і цибулі. Процес легкий – запекти та перетерти овочі. Спробуйте приготувати й ви!
Швидка та проста закуска, яку зможе приготувати будь-хто – ікра з запечених овочів. Кухар ділиться секретом, що овочі можна обрати будь-які. Він пропонує спробувати такі поєднання: солодкий перець, томати, гриби печериці, кабачок АБО баклажани, томати, кабачок і цибуля, пише "maximum.fm".
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 1 морква
- 1 солодкий перець
- ½ ріпчастої цибулі
- 2 зубчики часнику
- 3-4 ст. л. соняшникової олії
- ½ лимона
- сіль і перець на смак
Рецепт овочевої ікри:
- Візьміть 1 кабачок, 1 моркву та 1 солодкий перець, добре вимийте овочі, висушіть паперовим рушником, а після зробіть кілька проколів дерев'яною шпажкою. Посоліть і полийте соняшниковою олією. Овочі загорніть у фольгу й поставте в духовку запікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
- Коли овочі приготувалися, дістаньте з духовки й нехай остигають, а потім почистьте від шкурок моркву й солодкий перець.
- Моркву, солодкий перець і кабачок наріжте довільними шматками та перекладіть в чашу блендера, додайте 2 зубчики часнику й ½ ріпчастої цибулі. Перебийте всі інгредієнти до стану пюре.
- Заправте 3 ст. л. соняшникової олії, посоліть і поперчіть до смаку. Подавайте овочеву ікру охолодженою.
Більше з розділу Агро

Як вивести плями від соку та ягід: дієві поради від технолога
2 хв на прочитання5 годин тому

Від інків до космосу: подорож картоплини звичайної
2 хв на прочитання10 годин тому

2025-й став рекордним за обсягом подачі зрошувальної води на Одещині
1 хв на прочитання14 годин тому

В Україні з'явиться перший завод з виробництва картоплі фрі: інвестиції та імпортозаміщення
1 хв на прочитанняВчора
Ринок свинини на роздоріжжі: ціни стабілізувалися, але можливий раптовий обвал
2 хв на прочитанняВчора
На Тернопільщині відкрили нову птахоферму, що не створює неприємних запахів
1 хв на прочитанняВчора
Бджоли-запилювачі й експортні квоти: як підтримати бджільництво України і навіщо це робити
2 хв на прочитанняВчора
Без українського зерна польські термінали простоюють, а трейдери зазнають збитків
1 хв на прочитання15 Серпня 2025
Більше з GreenPost

Ткемалі на зиму: соус, що перенесе вас у сонячну Грузію
1 хв на прочитання18 Серпня 2025

«Кам’яні килими» у саду: як створити унікальні гравійні візерунки (ФОТО)
1 хв на прочитання18 Серпня 2025

Магнітні бурі 18 серпня: без суттєвих загроз
1 хв на прочитання3 години тому

Ноутбуки HP – як вибрати і на що звернути увагу
3 хв на прочитання6 годин тому
Норвегія надає майже $100 млн «Нафтогазу» для закупівлі газу
1 хв на прочитання6 годин тому
АМКУ викрив виробника добавки «Сахніл» на оманливій рекламі
1 хв на прочитання8 годин тому
Серпень і «цвітіння води»: що відбувається у Дніпрі та чим це небезпечно
2 хв на прочитання9 годин тому
Найбільшу АЕС у Франції зупинили через медуз
1 хв на прочитання11 годин тому