Догори
Дати відгук

Класичний варіан - м’ясо по-французьки: неймовірно соковита страва

Як соус використовують бешамель

1 хв на прочитання09 Лютого 2023, 18:12
Поділитись:

У класичному варіанті рецепт м'яса по-французьки складається з шарів телятини, картоплі з цибулею та грибів під соусом. Виходить щось на зразок запіканки. Також є інші рецепти приготування м'яса по-французьки, наприклад, з курятиною або свининою. Гриби замінюють помідорами, ананасами.

Як соус використовують бешамель, вершки, сметану або майонез, а зверху посипають сиром. Спеціально для вас рецепт м’яса по-французьки українською – проста, соковита та неймовірно смачна страва!

  •  3 ріпчастих цибулі
  •  6 картоплин
  •  500 гр свинини
  •  300 гр твердого сиру
  •  400 гр майонезу
  •  30 гр рослинної олії
  •  Чорний перець
  •  Сіль
  •  Зелень

1

Цибулю очищаємо та нарізаємо кільцями або півкільцями.

2

Сир натираємо на великій тертці.

3

Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими кружальцями.

4

М'ясо миємо, обсушуємо та нарізаємо поперек волокон товщиною 1 см. Кожен шматок м'яса добре відбиваємо, солимо та перчимо.

5

На змащене олією деко викладаємо тонкий шар картоплі, а зверху м'ясо. Зверху на м'ясо викладаємо цибулю. Знову – тонкий шар картоплі. Кожен шар поливаємо майонезом. Зверху посипаємо страву тертим сиром.

6

Запікаємо протягом 35 хвилин при температурі 180°С. Готовому м’ясу по-французьки даємо настоятися 10-15 хвилин. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.