- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Класичний варіан - м’ясо по-французьки: неймовірно соковита страва
Класичний варіан - м’ясо по-французьки: неймовірно соковита страва
Як соус використовують бешамель
У класичному варіанті рецепт м'яса по-французьки складається з шарів телятини, картоплі з цибулею та грибів під соусом. Виходить щось на зразок запіканки. Також є інші рецепти приготування м'яса по-французьки, наприклад, з курятиною або свининою. Гриби замінюють помідорами, ананасами.
Як соус використовують бешамель, вершки, сметану або майонез, а зверху посипають сиром. Спеціально для вас рецепт м’яса по-французьки українською – проста, соковита та неймовірно смачна страва!
- 3 ріпчастих цибулі
- 6 картоплин
- 500 гр свинини
- 300 гр твердого сиру
- 400 гр майонезу
- 30 гр рослинної олії
- Чорний перець
- Сіль
- Зелень
1
Цибулю очищаємо та нарізаємо кільцями або півкільцями.
2
Сир натираємо на великій тертці.
3
Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими кружальцями.
4
М'ясо миємо, обсушуємо та нарізаємо поперек волокон товщиною 1 см. Кожен шматок м'яса добре відбиваємо, солимо та перчимо.
5
На змащене олією деко викладаємо тонкий шар картоплі, а зверху м'ясо. Зверху на м'ясо викладаємо цибулю. Знову – тонкий шар картоплі. Кожен шар поливаємо майонезом. Зверху посипаємо страву тертим сиром.
6
Запікаємо протягом 35 хвилин при температурі 180°С. Готовому м’ясу по-французьки даємо настоятися 10-15 хвилин. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.