- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Класичний рецепт консервованої кукурудзи на зиму
Класичний рецепт консервованої кукурудзи на зиму
Не лише спосіб зберегти урожай, а й можливість забезпечити себе натуральним і корисним продуктом на весь рік.
Готуючи кукурудзу за цим класичним рецептом, ви зможете насолоджуватися її природною солодкістю і ніжним смаком, додаючи її до різноманітних страв або вживаючи як самостійну закуску. Консервування кукурудзи — це не лише спосіб зберегти урожай, а й можливість забезпечити себе натуральним і корисним продуктом на весь рік.
Інгредієнти (на одну 3 л банку):
кукурудза — 3 качани;
вода — 1 л;
сіль — 1 ст. л.;
цукор — 1 ст. л.
Приготування.
Простерилізувати банку та кришку.
Очистити качани і проварити 3 хв після закипання води.
Коли кукурудза охолоне, відокремити зерна від качана. Використовуючи друшляк, промити водою.
Покласти зерна в каструлю і поставити на 3 хвилин на вогонь. Варити при слабкому кипінні.
Тим часом зробити маринад. Поставити посудину з водою на вогонь, всипати сіль і цукор. Після закипання зняти з вогню.
Наповнити банку кукурудзою та залити гарячим маринадом.
Банку поставити в глибоку посудину та простерилізувати. Стерилізація банки з кукурудзою займає 3,5 години. Потрібно слідкувати за рівнем води, доливаючи окропу в момент зменшення об’єму.
Коли завершиться стерилізація, витягнути банку і закрутити кришкою. Перевернути догори дном і закутати теплим рушником, поки не охолоне.
Більше новин читайте на GreenPost.