Кішка, кіт чи собаки: по чотирилапому вихованцю визначають тип характеру

1 хв на прочитання14 Серпня 2024, 11:24
Фото depositphotos

Вчені провели масштабне інтернет опитування і склали психологічні портрети шанувальників котів та собак.

Скажи мені, хто у тебе в хаті впливає на "погоду", і я тобі скажу, хто ти! Вирішили науковці після чергового ретельного дослідження. Шанувальники собак відрізняються від любителів кішок за темпераментом. Та й самі "кошатники" різняться між собою. Такі висновки зробили науковці Техаського університету в Остіні.

Вчені провели масштабне інтернет опитування. Користувачів спочатку просили вказати, вважають вони себе прихильниками собак чи кішок. Потім піддослідні відповіли на низку запитань великої анкети про свою поведінку, особистість, вподобання та світогладні позиції.

Як виявилося, кошатники - невротики, саітники і схильні до тривожності люди, на відміну від любителів собак. За даними дослідження, любителі котів більш незалежні. У тойже час, власники кішок агресивні і люблять домінувати, незалежно від статі.

Власники собак виявилися стресостійкими, соціально активними і психічно стабільними, на відміну від кошатників. Люди, які обрали собак, на 15 відсотків більш екстравертні, ніж ті, хто вибрав кішок. Вони частіше позитивні, сповнені ентузіазму та енергії, поступливі, альтруїстичні, надійні та ласкаві.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: