Догори
Дати відгук

Керівників двох ТЕЦ підозрюють у розкраданні 729,8 млн грн

1 хв на прочитання12 Серпня 2020, 12:26
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

11 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили керівникам Новороздільської і Новояворівської ТЕЦ підозру у розкраданні природного газу на суму 729,8 млн грн.  Відповідне інформаційне повідомлення з'явилося на сайті НАБУ.

Директори підприємств-власників Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ упродовж 2016-2017 років укладали угоди про закупівлю в НАК “Нафтогаз України” природного газу для виробництва теплової енергії населенню. НАК постачав ТЕЦ газ за суттєво нижчими від ринкових цінами. 

Тим часом учасники злочину незаконно заволоділи 151,8 млн куб. м природного газу і завдали “Нафтогазу України” збитків на суму 729,8 млн грн, кажуть у НАБУ.

Серед підозрюваних опинилися екс-директори ТзоВ “Енергія-Новий Розділ” та ТзОВ “Енергія-Новояворівськ”, колишній технічний директор ТзоВ “Енергія-Новий Розділ”, колишній фінансовий директор цих двох підприємств та радник директора ТзОВ “Енергія”, який і організував злочинну схему. 

Нагадаємо, у грудні 2019 року прокурори САП скерували до суду справу щодо заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу НАК “Нафтогаз України”. Наразі розгляд справи перебуває на стадії попереднього судового засідання. У межах розслідування на цілісні майнові комплекси “Новороздольска ТЕЦ” та “Новояворівська ТЕЦ” наклали арешт.

Як писав GreenPost раніше, 11 серпня в Києві правоохоронці затримали радника директора одного з підприємств Державного агентства резерву, який отримав мільйонний хабар за те, що допоміг неправомірно привласнити 1300 тонн пшениці. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.