Багато хто звик снідати чи перекушувати протягом дня кавою з бутербродом. Однак згідно з дослідженнями, якщо в бутерброді є сир (не важливо, який — твердий чи кремоподібний), кальцій із нього просто не засвоїться організмом через вплив кофеїну. Тому каву чи чай краще не вживати одночасно із сиром. Про це розповідає лікар Адель Корягін.
Він радить почекати хоча б 15 хвилин після прийому їжі — і тільки потім випити кофеїновмісний напій.
«Засвоєнню корисного і дуже необхідного кальцію завадить ще й велика кількість простих вуглеводів у білому хлібі. Тому краще замінити його чорним або цільнозерновим хлібом, наповненим корисними складними вуглеводами та клітковиною», — додає лікар.
Також ми розповідали, що розчинна кава — «справжня», але є інші причини нею не зловживати — лікарі.