Догори
Дати відгук

Кава допомагає в боротьбі з недугами

Напій може допомогти в боротьбі навіть з раком

2 хв на прочитання18 Жовтня 2022, 08:11
Поділитись:

Звичайно, не варто розглядати каву, як панацею чи ліки проти деяких хвороб, але вченими доказано, що вживання кави значно уповільнює їх розвиток. Не варто сподіватися, 2 чашки кави в день можуть знизити ризик розвитку цирозу печінки на 44%». Тому, якщо ви переживаєте про свою печінку, чашка кави – це сама те, що вам потрібно.

Хвороба Паркінсона і хвороба Альцгеймера. Крім підтримки нормальної активності мозку, вживання кави протягом життя з часом добре відображається на здоров’ї літніх людей. Кофеїн майже зводить нанівець можливість появи хвороби Паркінсона.

Рак. Хоча дослідження все ще тривають, вчені Американського інституту по вивченню раку заявляють: «Дослідження показали, що кава, може допомогти в боротьбі з раком. Очевидно, що каву не можна назвати ліками. Проте, ті, хто п’є каву регулярно, можуть непомітно для себе запобігти розвитку раку…

Діабет 2 типу. Діабет є серйозним захворюванням, яке слід лікувати за допомогою медичних фахівців. Рівень цукру в крові приходить в норму. Напій регулює вироблення інсуліну, завдяки чому рівень цукру в крові приходить в норму і запобігає розвитку діабету II типу. Серцеві захворювання. Ефект кофеїну на серце все ще вивчається, і коли мова йде про здоров’я серця, тут потрібно прислухатися до рекомендацій лікаря. Проте, кава насправді може бути корисною у запобіганні смертельної хвороби серця.

Серцево-судинні захворювання. Дані 34,670 жінок у Швеції без історії серцево-судинних захворювань показали, що жінки, які випивали більше однієї чашки кави в день, мали менший ризик інсульту від 22% до 25% у порівнянні з жінками, які пили менше. Відсутність кофеїну в організмі виявилось пов’язаним з підвищеним ризиком інсульту.

У сучасній медицині каву і кофеїн починають активно використовуватися для боротьби з симптомами астми та алергії; А також широко використовують у фармації, зокрема в неболючих ліках, наприклад таких як солпадеїн. Висновок: можна сказати – кава позитивно впливає на здоров’я людини. Не варто собі відмовляти в цьому задоволенні, але й не зловживати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Фото: «Здорові люди»
Пора звільнити морозилку: топ-7 простих рецептів випічки із замороженими ягодами
9 хв на прочитання33 хвилини тому
Відключення електроенергії Інтернет Мінцифри
У Мінцифри розповіли, як залишитися на зв’язку під час відключень електроенергії
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
США підвищують мита на електромобілі й інші товари з Китаю
2 хв на прочитання2 години тому
Викрито злочинну організацію Махінація Вугільна сфера
Викрито злочинну організацію, яка на махінаціях у вугільній сфері завдала державі шкоди на понад 2 млрд грн
3 хв на прочитання2 години тому
Бездомні коти на Кубі вбили 145 дитинчат надзвичайно рідкісного крокодила
1 хв на прочитання3 години тому
Одна зірка схожа на молоде Сонце: «Хаббл» зафіксував зіркову систему в сузір’ї Тельця
2 хв на прочитання5 годин тому
В Україні вже засіяно понад 11 млн гектарів ярих культур
1 хв на прочитання5 годин тому
Біометан з України замість газу з країни-агресора для Німеччини: Київ дав добро
5 хв на прочитання7 годин тому