Картопляні котлети з ковбасою та твердим сиром

2 хв на прочитання06 Жовтня 2022, 07:27

Рецепт дуже простий.

Цей рецепт картопляних котлет із ковбасою та твердим сиром дуже простий і не вимагає якихось екзотичних складових.

Інгредієнти:

картопля — 650 г (після чищення вийде 500 г);

борошно — 100 г;

ковбаса варена (невеликого діаметру) — 100 г;

кетчуп або томатний соус — 70 г;

сир твердий — 60 г;

яйце — 1 шт.;

олія — ​​20-30 мл;

лист лавровий — 2 шт.;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком.

Приготування.

Картоплю почистити, нарізати великими шматочками, викласти в каструлю і залити невеликою кількістю води. Додати лавровий лист.

Відварити картоплю приблизно 25 хвилин, до готовності. Вимкнути вогонь.

Злити воду. Залишити картоплю в каструлі без кришки на 2-3 хвилини, щоби підсохла.

Розім’яти картоплю на пюре і залишити охолонути до теплої температури.

До картопляного пюре додати сіль, перець, яйце та борошно.

Все перемішати до однорідності.

З картопляної маси сформувати круглу котлетку середнього розміру.

Ковбасу нарізати кружальцями.

Сир нарізати квадратними чи прямокутними пластинками.

Розігріти сковороду з олією й обсмажувати котлети на невеликому вогні приблизно 4 хвилини.

Перевернути котлети на інший бік та обсмажувати 1 хвилину.

Після цього на кожну котлету викласти приблизно по 1 ч. ложці кетчупу чи томатного соусу.

Зверху викласти по кружечку ковбаси.

На ковбасу викласти по пластинці сиру.

Накрити сковороду кришкою і продовжувати готувати котлети на невеликому вогні ще 2-3 хвилини, до підрум'янювання низу котлети та розплавлення сиру.

Картопляні котлети з ковбасою та сиром готові. Їх можна перекладати на тарілку та подавати.

Також ми розповідали про ліниві пиріжки з хліба.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: