Таке пиво можна вживати хоч щодня — бо воно з картоплею! І, повірте, у такому вигляді воно набагато смачніше! Картопляна запіканка з пивом — простий і оригінальний рецепт.
Інгредієнти:
картопля — 2 кг;
цибуля — 1 кг;
масло — 200 г;
пиво — 1 скл.;
сметана — 1 скл.;
твердий сир — 200 г;
сіль, перець, часник, мускатний горіх — до смаку.
Приготування.
Картоплю почистити і нарізати пластинами. Цибулю нашаткувати та підрум’янити на маслі.
Приготувати соус: пиво зі сметаною посолити, додати перець, тертий мускатний горіх, подрібнений часник, всипати тертий сир.
У сотейник покласти шарами картоплю, цибулю, знову картоплю (зверху має бути шар цибулі), залити соусом і запікати 1,5–2 год.
Більше новин читайте на GreenPost.