Картопляна запіканка з кабачками та м'ясним фаршем — це чудовий вибір для ситної сімейної вечері. Легкість приготування та можливість експериментувати з інгредієнтами роблять цю страву ідеальним варіантом для тих, хто шукає смачну і поживну вечерю без зайвих зусиль.
Інгредієнти:
фарш м'ясний — 400 г;
картопля — 450 г;
кабачок (молодий) — 350 г (1 шт.);
помідор — 120 г (1 шт.);
цибуля ріпчаста — 100 г (3 невеликих);
яйця — 3 шт.;
сметана — 150 г;
томатний соус — 130 г;
сир твердий — 130 г;
олія соняшникова — 45 мл (3 ст. ложки);
сіль — до смаку;
перець чорний мелений — до смаку;
перець червоний гострий мелений — 2 дрібки.
Приготування.
Очищену цибулю нарізати дрібними кубиками.
У сковороді розігріти олію (1 ст. ложка) і викладіть туди цибулю. Обсмажити на сильному вогні, помішуючи приблизно 3 хвилини.
У миску покласти м'ясний фарш і додати обсмажену цибулю, всипати сіль (1/2 ч. ложки), чорний і червоний мелені перці. Все добре перемішати.
Кабачок промити, обсушити паперовим рушником, обрізати краї. Натріть кабачок на великій тертці.
Відтиснути натертий кабачок від рідини.
Очищену картоплю натерти на великій тертці.
Відтиснути натерту картоплю від соку.
Увімкнути духовку для нагрівання до 180 °C.
Дно форми для запікання щедро змастити олією (2 ст. ложки) і викласти туди половину відтиснутої картоплі рівним шаром. Присолити її (дрібка).
На картопляний шар рівномірно викласти половину відтиснутих кабачків. Кабачковий шар посолити (дрібка).
Поверх кабачків розподілити рівним шаром весь м'ясний фарш із цибулею.
На м'ясний шар викласти другу половину відтиснутої картоплі.
Картопляний шар щедро змастити томатним соусом.
Далі рівним шаром розподілити відтиснуті кабачки, що залишилися.
Помідор промити й нарізати тонкими кружальцями.
Кружальця помідора викласти на шар кабачка.
Твердий сир натерти на великій тертці.
Посипати сиром вміст форми.
У мисці з'єднати яйця, сметану, по дві дрібки солі та чорного меленого перцю. Збити виделкою чи віничком.
Полити шари запіканки яєчно-сметанною заливкою.
Відправити форму в попередньо розігріту до 180 °C духовку й готувати картопляно-кабачкову запіканку з фаршем без фольги 30 хвилин.
Потім накрити форму фольгою та запікати ще 30 хвилин, до готовності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки та товщину шарів запіканки).
Готовій запіканці дати постояти 10-15 хвилин, потім розрізати її на порції та подавати до столу.
Подавати можна із зеленню, овочами чи улюбленим соусом.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.