Картопляна піца — оригінальний рецепт

2 хв на прочитання09 Грудня 2022, 21:31

Щойно сир гарно розплавиться, піцу можна виймати з духовки.

Піца — страва дуже популярна, й існує безліч її рецептів, які дуже не схожі на італійський «оригінал». Наприклад, картопляна піца.

Інгредієнти:

картопля очищена — 450 г;

яйце куряче — 1 шт.;

борошно — 1 ст. ложка;

часник сушений — 1 ч. ложка;

трави італійські — 1 ч. ложка;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

ковбаса (шинка) — 80 г;

помідори — 1-2 шт.;

цибуля ріпчаста — 0,5 шт.;

оливки — 10 шт.;

сир сулугуні — 150 г;

кетчуп — 3 ст. ложки;

часник — 1 зубчик.

Приготування.

Очищену картоплю натерти на тертці.

Викласти картоплю в сито, промити холодною водою і добре відтиснути.

Додати в картоплю яйце, сіль та спеції. Перемішати.

Всипати борошно.

Добре перемішати до однорідності.

Нагріти сковороду діаметром 26 см, трохи змастити олією. Ложкою поступово викласти на сковороду картопляну масу.

Обсмажити на сильному вогні 2 хвилини, потім накрити кришкою, зменшити вогонь і готувати ще 5 хвилин.

Перевернути картопляний «млинець» на інший бік і обсмажити таким же чином.

Підготувати інгредієнти для начинки.

Часник пропустити через прес і змішати з кетчупом.

Цибулю нарізати дуже тонкими півкільцями. Помідори нарізати кружальцями, оливки — навпіл, ковбасу — півкільцями.

Сир натерти на дрібній тертці.

Основу для картопляної піци перекласти у форму для випікання відповідного діаметра або на деко.

Змастити основу кетчупом із часником.

Потім посипати 2/3 сиру натертого.

Викласти цибулю, ковбасу й оливки.

Зверху розкласти кружальці помідорів і посипати сиром, що залишився.

Поставити картопляну піцу в нагріту до 210 °С духовку та запікати 15 хвилин.

Щойно сир гарно розплавиться, піцу можна виймати з духовки.

Смачна й ароматна картопляна піца готова.

Також ми розповідали про «лінивий» сирний хачапурі по-аджарськи на сковороді.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: