«Родзинка» картопляної піци — її основа, яка готується точнісінько з такого тіста, як деруни. Тож головне — приготувати основу, а зверху можна класти все, чого душа бажає. Це простий і цікавий рецепт.
Інгредієнти:
картопля — 0,5 кг;
яйця — 2 шт.;
борошно — 2 ст. ложки;
цибуля — 1 шт.;
салямі або інша ковбаса — 300 г;
помідори — 2 шт.;
кетчуп — 3 ст. ложки;
майонез — 6 ст. ложок;
твердий сир — 250 г;
соняшникова олія для смаження;
сіль, зелень — до смаку.
Приготування.
Картоплю почистити й потерти, як на деруни. Цибулину теж натерти на дрібну тертку. Додати борошно, яйця, посолити й поперчити. З цієї маси посмажити великі — на ціле дно сковороди — млинці. Викладати ложкою у розігріту олію, трохи розмазувати. Коли підсмажиться з одного боку, за допомогою лопатки обережно перевертати та смажити з другого боку.
Таких великих дерунів має вийти 3-4 — залежно від розміру сковороди.
Дерун викласти на плоску тарілку, на нього покласти ложку кетчупу та 2 ложки майонезу, порізати салямі, помідор. Верх потерти твердим сиром.
Далі піцу готувати в духовці чи мікрохвильові — головне, щоб розплавився сир.
Зверху посипати зеленню.
Більше новин читайте на GreenPost.