Картопляна піца — готується точнісінько з такого тіста, як деруни

1 хв на прочитання21 Лютого 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Простий і цікавий рецепт.

«Родзинка» картопляної піци — її основа, яка готується точнісінько з такого тіста, як деруни. Тож головне — приготувати основу, а зверху можна класти все, чого душа бажає. Це простий і цікавий рецепт.

Інгредієнти:

картопля — 0,5 кг;

яйця — 2 шт.;

борошно — 2 ст. ложки;

цибуля — 1 шт.;

салямі або інша ковбаса — 300 г;

помідори — 2 шт.;

кетчуп — 3 ст. ложки;

майонез — 6 ст. ложок;

твердий сир — 250 г;

соняшникова олія для смаження;

сіль, зелень — до смаку.

Приготування.

Картоплю почистити й потерти, як на деруни. Цибулину теж натерти на дрібну тертку. Додати борошно, яйця, посолити й поперчити. З цієї маси посмажити великі — на ціле дно сковороди — млинці. Викладати ложкою у розігріту олію, трохи розмазувати. Коли підсмажиться з одного боку, за допомогою лопатки обережно перевертати та смажити з другого боку.

Таких великих дерунів має вийти 3-4 — залежно від розміру сковороди.

Дерун викласти на плоску тарілку, на нього покласти ложку кетчупу та 2 ложки майонезу, порізати салямі, помідор. Верх потерти твердим сиром.

Далі піцу готувати в духовці чи мікрохвильові — головне, щоб розплавився сир.

Зверху посипати зеленню.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: