Картопляна бабка з грибами по-білоруськи поєднує прості, але дуже ситні інгредієнти. Вона має хрустку золотисту скоринку зверху та ніжну, ароматну начинку всередині. Така страва чудово смакує як у будні, так і на святковому столі.
У рецепті використовується терта картопля і свіжі лісові гриби, але їх можна замінити й печерицями.
Інгредієнти:
картопля — 8 шт.;
м’ясний фарш — 300 г;
відварені лісові гриби — 300 г;
цибуля — 2 шт.;
морква — 1 шт.;
сіль, перець — до смаку;
олія — для смаження.
Приготування.
Картоплю почистити та потерти на грубу тертку. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву потерти на грубу тертку. Усе підсмажити на олії до м’якості. Додати підсмажені овочі до тертої картоплі, посолити і перемішати.
Відварені лісові гриби підсмажити (якщо використовуєте печериці, попередньо відварювати не потрібно). Змішати підсмажені гриби з фаршем, посолити, поперчити на смак, можна додати зелень або приправи.
У глибоке деко чи пательню налити олії, покласти половину картопляної маси, розрівняти ложкою. Викласти по всій поверхні начинку з фаршу та грибів. Зверху рівномірно накрити другою половиною тертої картоплі. Збризнути поверхню олією.
Запікати бабку в духовці при температурі 180 °C протягом 1 години.
Дістати, порізати на порційні шматки. Подавати страву в гарячому вигляді зі сметаною.
Більше новин читайте на GreenPost.