Із такого звичного продукту, як картопля, можна приготувати багато смачних страв. Наприклад, картоплю з м'ясним фаршем і плавленим сиром. У процесі виготовлення також знадобиться фольга.
Інгредієнти:
картопля — 1,2 кг (10-12 шт.);
фарш свинячий — 350 г;
цибуля ріпчаста — 100-130 г;
сир плавлений (м'який) — 50 г;
часник — 2 зубчики;
петрушка свіжа — 5 гілочок;
олія — 25 мл;
томатний соус — 50 г;
майонез — 30 г;
зіра (кумін) — 1 дрібка;
орегано сушений — 1 дрібка;
сіль за смаком
перець чорний мелений — до смаку.
Приготування.
Петрушку дрібно нарізати.
Часник очистити та пропустити через прес.
Цибулю очистити і натерти на дрібній тертці.
До фаршу додати цибулю, петрушку, часник, плавлений сир, зіру, орегано, чорний перець і сіль.
Добре перемішати протягом 4-5 хвилин.
Ввімкнути духовку для розігріву до 190 °С.
Очистити картоплю. Якщо потрібно, зрізати низ, щоб кожна картоплина стійко стояла у формі.
На кожній бульбі картоплі зробити 3-4 вертикальні надрізи, не дорізаючи до кінця.
Заповнити серединку та бічні надрізи картоплі підготовленою начинкою.
Змішати майонез, томатний соус і 100 мл води.
Викласти фаршировану картоплю у форму для запікання. Полити картоплю томатно-майонезною сумішшю і збризнути олією.
Накрити форму фольгою та відправити в духовку, розігріту до 190 °С, на 45-50 хвилин. Потім зняти фольгу і запікати картоплю ще 20 хвилин до зарум'янювання.
Дати страві трохи охолонути.
Картопля з м'ясним фаршем і плавленим сиром, запечена в духовці, готова.
Також ми розповідали про чипси з картопляного пюре: простий рецепт у духовці.