Фритюровані страви, такі як картопля фрі та нагетси, можуть сприяти розвитку деменції та уповільненню розумових здібностей.
Це пов'язано з великою кількістю олії, яку часто використовують повторно у фритюрницях. Така олія може містити токсичні речовини, що спричиняють запалення, пошкоджують мозок, впливають негативно на судини та знижують когнітивні функції, за інформацією від Daily Mail.
Картопля фрі, цибулеві кільця та подібні перекуси, популярні серед мільйонів людей, опинились під прицілом науковців, які виявили зв'язок між використанням фритюрної олії та збільшенням ризику деменції.
Дослідження, проведене вченими з Університету Чикаго, зосередилося на аналізі процесу фритюрування та повторного застосування олії, що є загальноприйнятою практикою в ресторанному бізнесі. Виявлено, що стара олія може містити небезпечні для мозку речовини, збільшуючи таким чином можливість розвитку когнітивних порушень.
Больше новостей на GreenPost.