Картопля «Буланжер» — готується легко, але виглядає і смакує, наче страва з ресторанного меню

2 хв на прочитання4 години тому
Фото: «Їжа легко»

Подавайте її як гарнір або навіть самостійну страву.

Картопля «Буланжер» — це простий, але дуже смачний французький рецепт, який ідеально підходить для тих, хто хоче приготувати щось ситне й ароматне. Назва походить від французького слова boulanger, що означає «пекар» — адже раніше цю страву пекли в пекарнях. Готується легко, але виглядає і смакує, наче страва з ресторанного меню. Подавайте її як гарнір або навіть самостійну страву.

Інгредієнти:

картопля (очищена) — 1 кг;

цибуля ріпчаста (середнього розміру) — 3 шт.;

часник — 1 зубчик;

масло вершкове — 50-70 г;

бульйон курячий — близько 400 мл;

сіль — до смаку;

перець чорний мелений — до смаку.

Приготування.

Цибулю очистити й нарізати тонкими півкільцями.

У формі для запікання обсмажити цибулю на 30 г масла протягом 5 хвилин. (Якщо форма не підходить для смаження, цибулю можна обсмажити на сковороді.)

Часник очистити та подрібнити ножем.

Додати подрібнений часник до цибулі й обсмажити ще 5 хвилин.

Цибуля має стати прозорою, не потрібно обсмажувати її до золотистості.

Картоплю нарізати тонкими скибочками. Це можна зробити шатківницею чи за допомогою кухонного комбайна.

Духовку ввімкнути та розігріти до 200 °C.

Цибулю поділити на дві частини. Одну частину цибулі відкласти, другу розподілити на дні форми.

На цибулю у формі викласти половину картоплі, посолити та поперчити.

Додати другий шар цибулі та картоплі. І знову посолити та поперчити.

Верхній шар картоплі можна за бажання викласти акуратно, щоб виглядало красиво.

Залити картоплю з цибулею бульйоном. Бульйон не повинен вкривати верхній шар картоплі.

Зверху викласти шматочки вершкового масла.

Запікати картоплю з цибулею в духовці за температури 200 °C 45 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 °C і запікати ще 45 хвилин. Якщо верх картоплі швидко підрум'янюється, перемістіть форму трохи нижче.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: