Одним із головних органів, що відповідають за тривалість життя, є серце. Щоб зберегти його здоров’я на довгі роки, важливо не тільки бути фізично активним, але й дотримуватися правильного харчування. Існують три вітаміни, які вважаються найбільш важливими для правильної роботи цього органу.
Згідно з повідомленням, опублікованим у журналі Methodist DeBakey Cardiovascular Journal, йдеться про омега-3 жирні кислоти, коензим Q10 і ферменти червоного рису.
На думку авторів, були виявлені «переконливі докази» того, що жирні кислоти омега-3 можуть принести користь серцю. Виявилося, що речовина здатна ефективно знижувати рівень небезпечних тригліцеридів в крові, що призводило до скорочення ризику серцевих нападів на 28 % і ішемічної хвороби — на 17 %. Крім того, на 19 % знижувалася смертність від серцево-судинних захворювань.
В ході іншого дворічного випробування з’ясувалося, що застосування коензиму Q10 для лікування застійної серцевої недостатності, може призводити до «вражаючих» результатів. Вчені розповіли, що у тих учасників, яким давали 100 мг речовини три рази на день, ризик наслідків серцевих захворювань був на 43 % менше.
Крім цього, виявилося, що червоний дріжджовий рис здатний значно знижувати рівень «поганого» холестерину в крові, який є однією з головних причин інфарктів. Вчені встановили, що у продукті є речовина під назвою монаколін К. За його щоденного застосування рівень холестерину ЛПНЩ («шкідливого») падав на 15–25 % протягом шести-восьми тижнів.
До слова, лікарі назвали п’ять продуктів, які зміцнюють імунітет взимку.