Кардіолог назвала важливі продукти після 40 років
Нерідко серцевим недугам передує підвищений рівень “поганого” холестерину.
Для профілактики захворювань серця після 40 років в раціон необхідно включати рослинні масла. Особливо важливими є два продукти, розповіла кардіолог, кандидат медичних наук Ганна Кореневич.
За її словами, нерідко серцевим недугам передує підвищений рівень “поганого” холестерину. Високий рівень холестерину низької щільності може викликати дві окремі та однаково серйозні проблеми. По-перше, він може звужувати кровоносні судини, порушуючи потік багатої киснем крові по всьому тілу. По-друге, призвести до утворення тромбів, які можуть вириватися та блокувати кровообіг, викликаючи серцевий напад або інсульт.
“Якщо не дуже хороший холестерин в крові, то рекомендується зробити упор на прийом омега-3, – зазначила Кореневич. – Це можуть бути препарати, а може бути лляна або конопляна олія”.
До слова, вчені знайшли вихід «сердечникам», тим, хто не любить риб’ячий жир та морепродукти.