Догори
Дати відгук

Капсула Ілона Маска повернулась на Землю поплавленою

2 хв на прочитання01 Жовтня 2020, 13:40
Поділитись:

Космічний корабель Crew Dragon після першого пілотованого польоту і повернення з МКС отримав більше пошкоджень, ніж очікувалося, пише "Новое время".

 За словами віце-президента зі збірки і надійності польоту SpaceX, Ханса Кенігсманна, капсула Crew Dragon отримала "трохи більше пошкоджень, ніж очікувалося" при вході у атмосферу.

Інженери помітили ерозію корпусу теплового екрану корабля, яка утворилася через сильне тертя у щільних шарах атмосфери. Тепловий екран зроблений з термостійких плит, які захищають сам корабель і екіпаж всередині. Пошкодження цього екрану вище допустимої норми можуть призвести до катастрофічних наслідків, оскільки температура поверхні капсули при входженні у атмосферу сягає 2000 градусів Цельсія, а швидкість — 28 тис. км/год.

"Ми побачили явище потоку, якого ми дійсно не чекали, і також помітили, що ерозія виявилася глибшою, ніж ми очікували", — сказав Кенігсманн.

Представники SpaceX підтвердили, що пошкодження стосувалися невеликої частини поверхні екрану, і не становили загрозу для астронавтів всередині корабля.

Рішенням цієї проблеми повинно стати використання більш термостійких матеріалів. Інженери також повинні налаштувати парашути для наступної місії, щоб вони не розкривалися занадто пізно.

Нагадаємо, 30 травня американська компанія SpaceX, засновником якої є Ілон Маск, у співпраці з NASA здійснили запуск пілотованого корабля Falcon 9 з капсулою Crew Dragon. Колишнього пілот шатла Дугласа Херлі призначили командиром корабля.

Як ми писали раніше, корабель Crew Dragon повернеться з Міжнародної космічної станції на Землю, повідомляє the-village посилаючись на CNET. Космічне судно покине МКС 2 серпня. Відправлення заплановане на 2:34 за київським часом. До Атлантичного океану Crew Dragon має дістатися о 21:42.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Антиоксидант довголіття Корисні продукти Молодість
Вчені назвали продукти, які містять "антиоксидант довголіття"
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Важкохворі рідше помирають і швидше одужують: науковці назвали нові переваги чищення зубів
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото ілюстративне
У Литві пацієнтам почали виписувати рецепти на кроки
1 хв на прочитання8 годин тому
Шкідливі Продукти Попереджають лікарі Фітнес Схднення
Сім "здорових" продуктів, які насправді шкідливіші за цукерки
4 хв на прочитання8 годин тому
Смертність серед дітей сягає 10 % — спалах нового штаму віспи мавп турбує ВООЗ
4 хв на прочитання9 годин тому
Туреччина заявляє права на денер-кебаб у ЄС — Німеччина проти
1 хв на прочитання11 годин тому
Олімпіада-2024: де дивитися відкриття церемонії, яка пройде сьогодні
1 хв на прочитання11 годин тому
ООН реєструє все більше нових випадків ВІЛ-інфекції у Східній Європі та Центральній Азії. Україна посідає особливе місце
2 хв на прочитання12 годин тому