Канада вже готується до нової пандемії: перейнялися прогнозами ВООЗ

1 хв на прочитання16 Серпня 2024, 14:25
ФОТО: ілюстративне / Фото Getty images

Уряд попередив канадців про ймовірність спалаху нового вірусу, який може призвести до перебоїв у роботі державних і приватних сервісів.

У Канаді всерйоз перейнялися перспективою появи нового супер вірусу, який спричинить пандемію і паралізує світ. Уряд країни вже розпорядився готувати державні служби й інфраструктуру до роботи у режимі обмежень. Громадян попередили про ймовірність спалаху вірусу, який може призвести до перебоїв у постачанні продовольства і палива, повідомляє Daili mail.

Підприємствам, компаніям та організаціям розіслали оновлену урядову інструкцію з рекомендаціями для роботодавців, як діяти у разі вимушених карантинів. Лікарні отримали розпорядження деталізувати протоколи реагування на можливі спалахи інфекційних захворювань.

Урядові експерти узагальнили досвід після пандемії COVID-19 і побудували прогнози, виходячи з реалій, які довелося пережити Канаді та іншим країнам у 2020-2022 роках. Мова, зокрема, про декілька хвиль розповсюдження інфекції, про період обмежень довжиною у 2-3 роки, про можливі наслідки для держави і громадян.

Чиновники наголошують, що вірус може викликати низку потрясінь на різних рівнях життєдіяльності держави. Тому у разі спалаху людям краще підготуватися до скорочень робочої сили, проблем з постачанням товарів і продуктів, до зміни споживчого попиту.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: