Догори
Дати відгук

Камені, якими можна прикрасити сад (ФОТО)

Каміння додає стійкості, структури і елегантності, створюючи цікаві архітектурні елементи та декоративні акценти.

1 хв на прочитання16 Квітня 2024, 07:32
Фото: Телеграм-канал «Садівник» Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поділитись:

Сад — це місце, де природа й архітектура переплітаються, утворюючи гармонійний образ. Використання каменів у ландшафтному дизайні — це не лише практичне рішення, а й можливість надати вашому саду вишуканого вигляду. Каміння додає стійкості, структури і елегантності, створюючи цікаві архітектурні елементи та декоративні акценти. Телеграм-канал «Садівник» розповідає, які камені можна для цього використати.

Фото 1/4

Граніт. Природний камінь у ландшафтному дизайні. Тверда кам'яна порода переважно сіро-червоного кольору, але може бути рожевого, червоного та жовтого відтінків. Ці камені зазвичай використовують в саду для створення дизайну доріжок, сходів, садових лав, зведення стін, оздоблення штучних водойм. Також у дизайні присадибної ділянки граніт використовується у вигляді буту — плоского будівельного каменю чи щебеню.

Базальт. Красива пориста гірська порода, яка не поступається за міцністю граніту. Неймовірно стійка до перепадів температур та екстремального використання, тому це каміння зазвичай застосовується в дизайні садової ділянки як бруківка для будівництва садових доріжок, спорудження штучних терас, зміцнення схилів, а також як скульптурний матеріал.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.