Догори
Дати відгук

Календар щеплень поповнився ще однією обов'язковою вакциною - МОЗ

Вакцинація відбуватиметься тричі: перші два щеплення - у перший рік життя і третє щеплення - у другий рік життя.

2 хв на прочитання04 Серпня 2020, 14:21
Поділитись:

Календар  щеплень для українців поповнився ще однією вакциною. Так, з 2022 року до нього  включать вакцинацію проти пневмококової інфекції.

За словами заступника міністра охорони здоров`я і головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, 31 липня штаб МОЗ рекомендував  включити в Національний календар щеплень від 2022 року вакцину проти пневмококової інфекції.  

”Така вакцинація відбуватиметься тричі: перші два щеплення - у перший рік життя і третє щеплення - у другий рік життя. І МОЗ вже визначив вікову групу і  коефіцієнт охоплення. Наразі будемо проводити перемовини з Міністерством фінансів України для того, щоб включити в Державний бюджет 2020 року кошти для закупівлі вакцини, яка буде включена до Національного календаря щеплень",  - сказав Ляшко в ході брифінгу.

Вакцинація розпочнеться з січня 2022 року.

Довідково:

Пневмокок є збудником інвазійних і неінвазійних захворювань: бактеріємії, сепсису, менінгіту, пневмонії, бронхіту, гострого середнього отиту. Довгострокові неврологічні наслідки, такі як втрата слуху, психічні порушення, порушення рухової активності та судоми, відзначають у 24,7% осіб, які хворіли на пневмококовий менінгіт у дитинстві.  Пневмококова інфекція передається від людини до людини повітряно-краплинним шляхом. 

Нагадаємо,  у червні Національна технічна група експертів з імунопрофілактики рекомендувала МОЗ включити до Національного календаря щеплень вакцину проти пневмококової інфекції.

Рекомендується вакцинувати кон’югованою пневмококовою вакциною дітей віком до 1 року, а також дітей, що народилися раніше внесення вакцинації до календаря, яким не виповнилося 5 років на час початку вакцинації.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost