Ольга Шевченко1 хв на прочитання17 Серпня 2022, 10:46
Сезон кабачків триває. Господині постійно в пошуку нових рецептів та інформації, що ще можна зробити з кабачків, окрім вже традиційної кабачкової ікри на зиму.
У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів. Один з них – кабачки на зиму, як шашлик. Не дивуйтесь такому формулюванню. Мова про рецепт маринування кабачків на зиму, які нагадуватимуть на смак пряний шашлик.
Для приготування страви нам знадобиться:
- 3 кілограми кабачків (обов’язково молодих),
- 4 цибулини,
- 2 головки часнику,
- звичайну приправу для шашлику,
- 75 мл олії рослинної,
- 75 мл оцту,
- півтори чайні ложки перцю,
- 3 столові ложки цукру,
- півтори столові ложки солі.
Кабачки на зиму, як шашлик – рецепт приготування:
- Найперше помийте кабачки. Бажано, щоб кабачки були не дуже товстими.
- Наріжте їх не надто товстими кружечками й заправте олією. Гарно перемішайте.
- Далі потрібно ці кружечки кабачків обсмажити із двох сторін до рум’яної скоринки.
- Після цього обсмажені кабачки викладіть у глибоку миску.
- Цибулю наріжте півкільцями і покладіть її кабачків. Туди ж покладіть дрібно нарізаний часник.
- Посипте все спеціями зі списку інгредієнтів. Заправте оцтом і перемішайте. Бажано перемішувати руками, злегка пом’якшуючи цибулю, щоб пустила сік.
- Готовий "кабачковий шашлик" накрийте кришкою і поставте щось важке, щоб придавити зверху. Тобто, кабачки мають бути під пресом. У такому вигляді залишіть їх на 7-8 годин у прохолоді.
- Далі кабачки розкладіть у банки, залийте соком, що утворився, простерилізуйте та закрутіть.