Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму

1 хв на прочитання17 Серпня 2022, 10:46

У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів.

Сезон кабачків триває. Господині постійно в пошуку нових рецептів та інформації, що ще можна зробити з кабачків, окрім вже традиційної кабачкової ікри на зиму.

У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів. Один з них – кабачки на зиму, як шашлик. Не дивуйтесь такому формулюванню. Мова про рецепт маринування кабачків на зиму, які нагадуватимуть на смак пряний шашлик.

Для приготування страви нам знадобиться:

Кабачки на зиму, як шашлик – рецепт приготування:

  1. Найперше помийте кабачки. Бажано, щоб кабачки були не дуже товстими.
  2. Наріжте їх не надто товстими кружечками й заправте олією. Гарно перемішайте.
  3. Далі потрібно ці кружечки кабачків обсмажити із двох сторін до рум’яної скоринки.
  4. Після цього обсмажені кабачки викладіть у глибоку миску.
  5. Цибулю наріжте півкільцями і покладіть її кабачків. Туди ж покладіть дрібно нарізаний часник.
  6. Посипте все спеціями зі списку інгредієнтів. Заправте оцтом і перемішайте. Бажано перемішувати руками, злегка пом’якшуючи цибулю, щоб пустила сік.
  7. Готовий "кабачковий шашлик" накрийте кришкою і поставте щось важке, щоб придавити зверху. Тобто, кабачки мають бути під пресом. У такому вигляді залишіть їх на 7-8 годин у прохолоді.
  8. Далі кабачки розкладіть у банки, залийте соком, що утворився, простерилізуйте та закрутіть.
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: