Кабачки на зиму «Смак білих грибів»

1 хв на прочитання26 Жовтня 2022, 23:40

Для цієї страви підійдуть тільки стиглі плоди

Виходить хрустка, дуже ароматна, солодкувата та гостро-солона закуска з кабачків. За смаком страва трохи нагадує мариновані гриби — звідси і назва.

Із зазначених продуктів виходить 2 банки по 1 л.

Інгредієнти: кабачок — 1,5 кг, часник — 4 зубчики, сіль — 1 ст.л., чорний перець (мелений) — 1 ч.л., цукор — 3 ст.л., соняшникова олія — 120 мл, оцет (9%) — 120 мл, перець чилі — 1 шт., кріп — 20 г, петрушка — 20 г.

Приготування:

Кабачки помийте і нарiжте брусочками, складіть в глибоку миску, видавіть часник, додайте 1 ст.л. солі, 1 ч.л. чорного перцю, 3 ст.л. цукру та рослинну олію.

Нарiжте гоcтрий перець кільцями, зелень дрібно порyбайте, додайте до кабачків і полийте 120 мл столового 9%-го оцту. Ще раз все перемішайте і залиште на 3 години на столі.

Через 3 години перекладіть кабачки в чисті банки разом із соком, що виділився, накрийте кришками та поставте в каструлю з теплою водою, заздалегідь поклавши на дно каструлі рушник. Доведіть до кипіння і стеpилізуйте 7-8 хвилин.

Потім акуратно витягніть банки, закрутіть щільно кришки, переверніть догори дном і залиште під ковдрою до повного охолодження.

Для цієї страви підійдуть тільки стиглі плоди без ушкоджень на поверхні.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: