Догори
Дати відгук

Італію лихоманить від коронавірусу

Але ресторани залишились відкритими

2 хв на прочитання09 Березня 2020, 11:16
Поділитись:

Протягом неділі в Італії від коронавірусу померло щонайменше 133 особи. Таким чином, кількість жертв хвороби у цій країні збільшилась на 57% лише за один день – з 233 до 366 смертей. Загальна кількість хворих на COVID-19 у країні зросла до 7375 осіб.

На цьому тлі Італія ввела безпрецедентні заходи безпеки на кшталт тих, що введені у Китаї. Так, у країні практично піддано карантину цілі регіони – Ломбардію та ще 14 провінцій. 16 мільйонів осіб не можуть покинути свій регіон. В'їзд туди також обмежений.

У цих регіонах заборонено проведення майже усіх масових заходів, включно з похоронами та релігійними обрядами. При цьому, кафе і ресторани досі працюють, але за умови, що вони розсадять відвідувачів щонайменше в одному метрі один від одного.

Деякі ЗМІ повідомляють, що в італійських реанімаціях задумалися про черговість пацієнтів у таких умовах. Так, Італійське товариство анестезії в реанімації та інтенсивній терапії (Siaarti) начебто визначило, що в першу чергу слід лікувати тих пацієнтів, чия ймовірна тривалість життя після одужання буде довшою. Однак поки що ця інформація офіційно не підтверджена.

Як повідомляє МОЗ України, станом на ранок 9 березня у світі було зареєстровано 110 041 випадок захворювання COVID-19, з них 3825  закінчились смертю, у той же час 62 053 (56,4%) осіб одужали.

Одним зі світових лідерів за поширенням коронавірусу – після Китаю та Італії - є Іран. Лише протягом 7 березня у країні померло від вірусу 49 осіб, а загальна кількість смертей склала 194. У країні теж обмежено проведення масових заходів.

В Україні зареєстровано один випадок захворювання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost