Італійська компанія побудує на Закарпатті два сміттєпереробні заводи

1 хв на прочитання05 Жовтня 2024, 21:13
ФОТО: ілюстративне

Італійська компанія Gesenu Ambiente Group заявила про намір звести на Закарпатті два сміттєпереробних заводи середньої потужності.

Італійська компанія Gesenu Ambiente Group заявила про намір звести на Закарпатті два сміттєпереробних заводи середньої потужності. Вони зможуть обслуговувати до мільйона жителів регіону. Проект готовий фінансувати уряд Італії, повідомили у Закарпатській облраді.

Найбільш перспективними для будівництва заводів італійські інвестори визначили Ужгородський та Хустський райони. Потужності підприємств можуть безперебійно функціонувати 20-25 років.

«Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай разом із т.в.о. голови Закарпатської ОВА Мирославом Білецьким мали зустріч в Будапешті з керівником сміттєпереробної компанії Gesenu Ambiente Group» Лучано П’яченці, який представив проекти будівництва заводів із врахуванням регіональних особливостей і факторами захисту довкілля – відповідно, до європейських норм та стандартів», – зазначили в облраді.

Два сміттєпереробні заводи на Закарпатті можуть звести протягом року-півтора. Вони обслуговуватимуть до 950 тис. мешканців регіону. Проект готовий фінансувати уряд Італії.

Додамо, що Gesenu Ambiente Group охоплює 14 підприємств, які займаються збором, сортуванням та переробкою сміття, виробленням енергії, а також проектуванням та будівництвом заводів. Сміттєпереробний завод компанії в італійській Перуджі щороку переробляє понад 100 тис. тонн відходів.

Раніше влада області планувала збудувати у регіоні пʼять сміттєпереробних заводів, по одному в кожному з районів. Їх проектування мали розпочати у червні-липні 2024 року.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: