Четверта за чисельністю населення європейська країна, Іспанія лідирує в ЄС зі споживання м’яса. Про це повідомляє Landlord.
Зазначається, що промислові тваринницькі «мегаферми» руйнують клімат і навколишнє середовище. Щороку тут вбивають понад 70 млн наземних тварин, що становить 7,6 млн т м’яса на рік. Наголошується, що географічне розташування Іспанії наражає її на підвищений ризик виникнення проблем, пов’язаних зі зміною клімату, включаючи опустелювання, яке може зруйнувати процвітаючу туристичну індустрію країни.
«Іспанія — це країна в басейні Середземного моря, а не Велика Британія чи Німеччина, і опустелювання — дуже серйозна проблема, і не в останню чергу тому, що наша країна дуже залежить від туризму. Відвідування пустелі не таке привабливе, як відвідування Коста-дель-Соль», — зазначає міністр Альберто Гарсон.
Згідно з нещодавнім звітом, на який посилається міністр, лише 20 тваринницьких «мегаферм» виробляють більше викидів, ніж у Великій Британії, Франції чи Німеччині.
Поточні норми споживання в Іспанії складають близько 1 кг м’яса на особу на тиждень, що більш ніж удвічі перевищує рекомендації продовольчої агенції країни.
У всьому світі харчова промисловість робить основний внесок у зміну клімату, виробляючи близько 17,3 млрд метричних тонн двоокису вуглецю на рік, що майже в 19 разів перевищує обсяг викидів, вироблених авіацією.
Відомо, скільки кілограмів свинини з'їдають українці за рік: названо цифри