Існує продукт, який є "розсадником" коронавірусу – вчені

1 хв на прочитання26 Вересня 2020, 17:06

Дослідники не припиняють роботу над вивченням коронавірусу. Поки увесь світ перебуває на карантині, створює вакцини і препарати від вірусу, вчені працюють над тими факторами, які можуть загрожувати здоров'ю людей зараз. Зокрема, це продукти харчування.

Китайські вчені, провівши певні дослідження, прийшли висновку, що  лосось – потенційний розсадник китайського коронавірусу Covid-19. Інфекція в її м’ясі може бути життєздатною понад вісім днів (все залежить від температурного режиму). Про це повідомляє rezonans.cc. 

Вченістверджують, що при температурі + 25 градусів за шкалою Цельсія патоген на лососі залишається заразним протягом двох днів. А  при температурі +4 патоген може бути небезпечним вісім днів. Несприятливий фактор полягає в тому, що в рамках транспортування риби на прилавки супермаркету, на ринок або ж в ресторан найчастіше температура зберігання становить від 0 до +4 градусів.

Відповідно, стверджують вчені, експортований або імпортований лосось може бути джерелом поширення китайського коронавірусу Covid-19. На відміну від різноманітних овочів, фруктів і ягід рибу перевозять в умовах низьких температурних режимів, що і дає можливість вірусу зберігати життєздатність до восьми днів.

Китайські дослідники порекомендували медикам розробити спеціальний протокол, який спрямований на усунення ризиків інфікування риби до того як вона надійде в продаж.

Як відомо, в Україні тільки дві області можуть послабити карантин.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: