Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ісландське місто Гріндавік знову доводиться евакуювати через підвищений ризик виверження

Ісландське місто Гріндавік знову доводиться евакуювати через підвищений ризик виверження

Напередодні Різдва жителі міста були змушені залишити свої домівки через виверження вулкана.

1 хв на прочитання14 Січня 2024, 13:26
Влада Гріндавіка попросила населення залишити цей район через підвищений ризик вивержень. Фото: Halldor Kolbeins/Getty Images Влада Гріндавіка попросила населення залишити цей район через підвищений ризик вивержень. Фото: Halldor Kolbeins/Getty Images
Поділитись:

Місто Гріндавік на півострові Рейк'янес в Ісландії знову евакуювали через ризик виверження вулкана. До вечора понеділка всі люди мають залишити Гріндавік, відтоді перебування там буде заборонено. Про це йдеться в наказі влади, відповідальної за 4-тисячне місто. Після землетрусів у листопаді це місце все ще кваліфікується як небезпечне, й існує підвищений ризик вивержень, як повідомило управління цивільного захисту на основі оцінки ризику національного метеорологічного бюро. Про це розповідає Die Zeit.

У грудні, за кілька днів до Різдва, на північ від Гріндавіка сталося четверте за три роки виверження вулкана. Виверження було очікуваним — за попередні тижні було кілька землетрусів, тому місто можна було евакуювати заздалегідь.

Землетрус завдав значних руйнувань, зокрема глибокі тріщини на вулицях. Зовсім недавно, за повідомленнями ЗМІ, в одну з таких тріщин упав робітник.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.