Догори
Дати відгук

Іранець, який не мився 50 років, помер після купання

Відлюдник помер у віці 94 роки

1 хв на прочитання26 Жовтня 2022, 12:44
Поділитись:

Іранський відлюдник, якого прозвали «найбруднішою людиною у світі», помер у віці 94 роки. Це сталося лише за кілька місяців після того, як він усе ж покупався вперше за понад пів століття.

Про таке пишуть The Guardian та BBC з посиланням на іранські ЗМІ.

Як зазначається, Аму Хаджі жив у шлакоблоковій халупі й не мився з водою чи милом понад 60 років. Селяни казали, що він пережив «емоційні невдачі в молодості», через що відмовився купатися.

Хаджі їв збитих на дорозі звірів, курив люльку, наповнену екскрементами тварин, і вірив, що через миття може захворіти.

Кілька місяців тому селяни все ж вмовили його помитися. Незабаром після цього йому стало погано і зрештою 23 жовтня чоловік помер.

В інтерв’ю для Tehran Times у 2014 році Хаджі розповів, що його улюбленою їжею був дикобраз, і що він жив між ямою в землі та цегляною халупою, яку побудували для нього сусіди в селі Деджга. У Хаджі не було сім'ї, але селяни намагалися піклуватися про нього.

Як пишуть іранські ЗМІ, через роки такого життя шкіра чоловіка вкрилася «сажею та гноєм», а його раціон складався з тухлого м’яса та антисанітарної води, яку той пив зі старої масляної каністри.

Завдяки його унікальному рекорду у 2013 році про чоловіка зняли короткий документальний фільм під назвою «Дивне життя Аму Хаджі».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко