Догори
Дати відгук

Інтимний свербіж шкіри і слизових може бути ознакою діабету

Свербінням в інтимній зоні цукровий діабет нерідко проявляється у жінок.

1 хв на прочитання13 Вересня 2023, 23:50
pixabay pixabay
Поділитись:

Свербіж слизового покриву органів в інтимній зоні у жінок може виявитися однією з перших ознак діабету, який помічають і йдуть зі скаргою на нього до медиків. Причому часто постраждалі навіть не здогадуються, що він викликаний надмірно високим рівнем цукру в крові, властивим діабету.

Часто відбувається так: жінок турбує роздратування слизових оболонок, і вони звертаються до гінеколога, а при обстеженні виявляється підвищений рівень глюкози в крові.

Поява діабету тісно пов'язана з розвитком резистентності організму до інсуліну – саме це порушення сприяє тому, що цукор, що виділяється у кров після їжі, не витрачається клітинами тіла, а концентрується у крові. Цей надлишок цукру негативно впливає на кровообіг, стан нервової системи, судин та тканин, сприяючи появі різних симптомів.

Так, крім сверблячки слизової в інтимній зоні при діабеті виникає свербіж шкіри різних ділянок тіла. Крім того, хворі скаржаться на підвищену стомлюваність, спрагу, занадто часто сечовипускання, коливання ваги (маса тіла може збільшуватися або знижуватися без будь-якого зв'язку з харчуванням та звичками).

Одним із найкращих способів контролювати рівень цукру в крові є фізична активність, вправи та спорт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я