Догори
Дати відгук

Інсульт в Україні лікуватимуть по-новому: що зміниться

Змінюється концепція надання допомоги за ішемічного інсульту, а також розбудовується мережа центрів. які будуть надавати допомогу хворим із цією недугою.

1 хв на прочитання13 Січня 2021, 12:57
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Незабаром в Україні створять мережу інсультних центрів і розроблять нову концепцію медичної допомоги за гострого ішемічного інсульту. Про це 13 січня під час брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Садов’як.

«На сьогодні групою експертів розробляється концепція щодо надання такої допомоги, формується мережа спроможних закладів, які будуть надавати таку допомогу. Тобто в країні ми готуємося до того, що будемо створювати інсультні блоки, інсультні центри», — сказала Садов'як. 

Заступниця очільника МОЗ додала, що зараз профільне міністерство працює над документами, які спрямовані  на покращення надання допомоги за гострого ішемічного інсульту.
Ірина Садов'як також нагадала, що лікування інфарктів та інсультів вже на сьогодні входить у пріоритетний пакет медпослуг у програмі медичних гарантій та оплачується державою за підвищеним тарифом.
Раніше ми розповідали нашим читачам про перші симптоми наближення інсульту, які в жодному разі не варто ігнорувати. 

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.