Догори
Дати відгук

Імунітет після COVID-19 діє не менше півроку

Зразки крові були взяті у 100 видужалих донорів через півроку після первинного зараження

1 хв на прочитання03 Листопада 2020, 12:10
Поділитись:

Дослідження групи британських біологів, які  відстежували концентрації специфічних лімфоцитів до коронавірусу в сироватці крові перехворілих, доводить: надійний імунний захист організму після перенесеної хвороби COVID-19 зберігається щонайменше півроку. 

"Судячи з того, що випадків реінфекції зникаюче мало, імунітет діє не менше півроку", -  пише  korrespondent.net. 

Ідеться про те, що зразки крові були взяті у 100 видужалих донорів через півроку після первинного зараження в березні-квітні, у 77 жінок і 23 чоловіків у віці 22-65 років. При цьому 44 людини хворіли безсимптомно і всі обійшлися без госпіталізації.

"Величина клітинного імунітету була значно більшою у донорів, які хворіли із симптомами. Виявлення нижчих рівнів Т-клітинного імунітету у безсимптомних через шість місяців після зараження може потенційно посилити побоювання, що ця група може бути більш схильною до повторного зараження", - вважають автори дослідження.

При цьому вчені зазначають: також цілком можливо, що якість Т-клітинної імунної відповіді під час початкової інфекції, навіть безсимптомної, була достатньою для забезпечення довгострокового клінічного захисту: це з'ясується згодом.

Як відомо, у профільному міністерстві заявили, що до останку будуть намагатися втримати ситуацію з інфікуванням під контролем, аби не допустити масштабних смертей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.