Догори
Дати відгук

Ідеально до сніданку: домашній сирник на шоколадному коржі

Поєднання сирника та шоколадного коржа – ідеальне.

1 хв на прочитання07 Липня 2022, 23:43
Поділитись:

Домашній сирник на шоколадному коржі – дуже смачна випічка, з бабусиного зошита. Поєднання сирника та шоколадного коржа – ідеальне. Такий сирник неодмінно сподобається усій сім’ї та першим зникне із святкового столу, пише smakotainfo.

Домашній сирник на шоколадному коржі – інгредієнти

Для коржа:

  • Масло (маргарин) – 250 г.
  • Цукор – 1,5 склянки.
  • Вода – 6 ст.л.
  • Какао – 3 ст.л.
  • Жовтки – 5 штук.
  • Борошно – 1,5 склянки.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Білки – 5 штук.

Для сирної маси:

  • Яйця – 8 штук.
  • Цукор – 1,5 склянки.
  • Масло (маргарин) – 250 г.
  • Сир (тричі змелений) – 1 кг.
  • Крохмаль – 2 ст.л.

Корж

Масло, цукор, воду та какао складаємо в каструлю, помішуючи доводимо до кипіння, кип’ятимо 2-3 хвилини. Залишаємо до охолодження.

Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо до жовтків, додаємо в кілька етапів какао-масу, добре вимішуємо, щоб не було грудочок.

Білки збиваємо до стійкої піни, акуратно вмішуємо в шоколадне тісто.

Дно форми (25х40) застелямо пергаментом, викладаємо тісто, вирівнюємо. Випікаємо при 180 градусах 25 хвилин.

Сирна маса

Швиденько готуємо сирну масу.

М’яке масло збиваємо з цукром до пишної кремової маси, по одному додаємо жовтки, збиваємо. Порційно додаємо перемелений сир, добре вимішуємо, додаємо крохмаль, вимішуємо.

Білки збиваємо до стійкої піни, акуратно вмішуємо в сирну масу.

Викладаємо масу на підпечений корж. Випікаємо при температурі 160-170 градусів близько 1 години.

Смачного!

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро