Догори
Дати відгук

Хворий на COVID Степанов розповів, як шукав сімейного лікаря

Міністру довелося стикнутися з тими само проблемами, що і пересічним українцям

2 хв на прочитання18 Листопада 2020, 11:19
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Максим Степанов, який днями отримав позитивний тест на коронавірус, через те, що вчасно не підписав декларацію з сімейним лікарем, зіткнувся під час лікування з додатковими труднощами. Про це очільник МОЗ повідомив у Facebook.

“У неділю я зв'язався з нашим контакт-центром, де отримав необхідну інформацію щодо подальших дій, адже не маю підписаної з сімейним лікарем декларації. Мені порадили зателефонувати до однієї з київських лікарень. Відтак, я поговорив із черговим лікарем”, - сказав Степанов

Лікар порадив очільникові МОЗ проходити лікування вдома й сказав, що в госпіталізації в стаціонар зараз немає потреби. 

Також Максим Степанов дав поради тим пацієнтам, які опинилися у схожій із ним ситуації. За його словами, якщо громадянин потребує медичної допомоги, але не має підписаної декларації із сімейним лікарем, необхідно зателефонувати до контакт-центру МОЗ, де мають надати телефонні номери центру первинної медичної допомоги за місцем свого перебування. Після цього потрібно зробити дзвінок до реєстратури медзакладу та залишити свої контактні дані, аби сімейний лікар міг зв'язатися зі своїм майбутнім пацієнтом.

Нагадаємо, що лише після того, як Максим Степанов захворів на коронавірус, стало відомо, що він досі не обрав собі сімейного лікаря. Втім, очільник МОЗ не єдиний із високопосадовців, які інфікувалися. Раніше COVID-19 підчепили президент України Володимир Зеленський, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, голова ОПУ Андрій Єрмак. А міністр захисту довкілля  Роман  Абрамовський вже встиг перемогти вірус: вчора він отримав негативний тест. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.