Догори
Дати відгук

Хто загинув під час пожежі в лікарні у Запоріжжі — назвали імена померлих (фото)

Тим часом рятувальники перевірять пожежну безпеку в усіх ковідних медзакладах області

2 хв на прочитання04 Лютого 2021, 15:11
Пожежа сталася в реанімації ковідної лікарні Пожежа сталася в реанімації ковідної лікарні
Поділитись:

Стали відомі імена трьох загиблих пацієнтів і лікаря, які стали жертвами пожежі в обласній ковідній лікарні в Запоріжжі. Під час займання вони перебували в реанімації. Хворі були під'єднані до ШВЛ, а лікарка намагалася їх врятувати.

Внаслідок пожежі загинули:

Захарова Ніна Іванівна, 1952 року народження, проживала в Запоріжжі,

Поплавка Валентина Іванівна, 1945 року народження, проживала в Запоріжжі,

Вагіна Майя Соломонівна, 1930 року народження, проживала в Запоріжжі,

Глива Ольга Сергіївна, 1994 року народження, лікар-анестезіолог КНП «ОІКЛ» СОЖ.

Ще три людини постраждали, серед них два лікарі.

Анестезіологу, яка намагалася врятувати пацієнтів із полум'я було лише 26 років. Ольга Глива тільки минулого року закінчила інтернатуру.

Колеги Ольги розповідають, що вона була розумною, сильною та життєрадісною дівчиною. Закінчила університет із відзнакою, володіла німецькою мовою.

Після початку пандемії працювала в реанімації з важкими хворими, іноді відпрацьовувала кілька діб поспіль без відпочинку.

Тим часом уже з'явилась попередня причина займання — міг статися витік кисню та подальше загоряння в одній із палат. Про це заявив заступник голови Запорізької облради Владислав Куценко.

Крім того, після трагедії в Запорізькій області перевірять усі клініки, які приймають хворих на COVID-19. Про це повідомляє пресслужба Запорізької ОДА. Також в адміністрації створили комісію для розслідування пожежі в інфекційній лікарні, яка має з'ясувати причини трагедії.

«Найближчим часом усі лікарні області, що приймають хворих на COVID-19, будуть перевірені на предмет дотримання правил пожежної безпеки», — йдеться у повідомленні.

Як ми інформували наших читачів раніше, в Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні сталася пожежа. Вогонь спалахнув на першому поверсі п'ятиповерхової будівлі лікувального корпусу, розташованого на Гвардійському бульварі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.