Хрумкі солоні огірки: страва традиційна та рецепт ексклюзивний

1 хв на прочитання27 Жовтня 2022, 15:15

Це традиційна страва української кухні.

Солені огірки вживають у їжу як самостійну закуску, а також використовують для приготування салатів, розсольників чи солянок.

Інгредієнти:

Кладемо в каструлю для замочування огірки, кріп (50 гр.), часник (10 шт.), листя смородини (50 гр.) та хрону (25 гр.) і заливаємо водою з сіллю.

Ставимо під гніт на дві доби.

Після цього проціджуємо розсіл та промиваємо огірки.

Стерилізуємо банки: складаємо їх у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько п'яти хвилин.

У чисті сухі банки рівномірно кладемо огірки і нові спеції: лавровий лист, часник, листя смородини і хрону, кріп і перець. Розсіл прокип'ятити й залити гарячим у банки.

Консервуємо стерилізованими металевими кришками.

Перевертаємо банки догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: