Солені огірки вживають у їжу як самостійну закуску, а також використовують для приготування салатів, розсольників чи солянок.
Інгредієнти:
Кладемо в каструлю для замочування огірки, кріп (50 гр.), часник (10 шт.), листя смородини (50 гр.) та хрону (25 гр.) і заливаємо водою з сіллю.
Ставимо під гніт на дві доби.
Після цього проціджуємо розсіл та промиваємо огірки.
Стерилізуємо банки: складаємо їх у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько п'яти хвилин.
У чисті сухі банки рівномірно кладемо огірки і нові спеції: лавровий лист, часник, листя смородини і хрону, кріп і перець. Розсіл прокип'ятити й залити гарячим у банки.
Консервуємо стерилізованими металевими кришками.
Перевертаємо банки догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.