Догори
Дати відгук

Хрумкі солоні огірки: страва традиційна та рецепт ексклюзивний

Це традиційна страва української кухні.

1 хв на прочитання27 Жовтня 2022, 15:15
Поділитись:

Солені огірки вживають у їжу як самостійну закуску, а також використовують для приготування салатів, розсольників чи солянок.

Інгредієнти:

  • огірки – 5 кг;
  • кріп (з цвітом) – 100 гр.;
  • часник – 20 зуб.;
  • листя хрону – 50 гр.;
  • листя смородини – 100 гр.;
  • сіль – 2 ст. л. на 1 літр води.;
  • лавровий лист – 8 шт.;
  • перець червоний – 1 ч. л.;
  • перець чорний – 1 ч. л.
  • Приготування 
  • Миємо огірки і зрізаємо з них попки.

Кладемо в каструлю для замочування огірки, кріп (50 гр.), часник (10 шт.), листя смородини (50 гр.) та хрону (25 гр.) і заливаємо водою з сіллю.

Ставимо під гніт на дві доби.

Після цього проціджуємо розсіл та промиваємо огірки.

Стерилізуємо банки: складаємо їх у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько п'яти хвилин.

У чисті сухі банки рівномірно кладемо огірки і нові спеції: лавровий лист, часник, листя смородини і хрону, кріп і перець. Розсіл прокип'ятити й залити гарячим у банки.

Консервуємо стерилізованими металевими кришками.

Перевертаємо банки догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро