- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Хрумкі солоні огірки: страва традиційна та рецепт ексклюзивний
Хрумкі солоні огірки: страва традиційна та рецепт ексклюзивний
Це традиційна страва української кухні.
Солені огірки вживають у їжу як самостійну закуску, а також використовують для приготування салатів, розсольників чи солянок.
Інгредієнти:
- огірки – 5 кг;
- кріп (з цвітом) – 100 гр.;
- часник – 20 зуб.;
- листя хрону – 50 гр.;
- листя смородини – 100 гр.;
- сіль – 2 ст. л. на 1 літр води.;
- лавровий лист – 8 шт.;
- перець червоний – 1 ч. л.;
- перець чорний – 1 ч. л.
- Приготування
- Миємо огірки і зрізаємо з них попки.
Кладемо в каструлю для замочування огірки, кріп (50 гр.), часник (10 шт.), листя смородини (50 гр.) та хрону (25 гр.) і заливаємо водою з сіллю.
Ставимо під гніт на дві доби.
Після цього проціджуємо розсіл та промиваємо огірки.
Стерилізуємо банки: складаємо їх у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько п'яти хвилин.
У чисті сухі банки рівномірно кладемо огірки і нові спеції: лавровий лист, часник, листя смородини і хрону, кріп і перець. Розсіл прокип'ятити й залити гарячим у банки.
Консервуємо стерилізованими металевими кришками.
Перевертаємо банки догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.