Літня спека — не привід відмовлятися від кави. Пропонуємо досить простий, але цікавий рецепт холодної кави Дальгона, особливо актуальний улітку.
Інгредієнти:
кава розчинна — 2 столові ложки;
цукор — 2 столові ложки;
вода тепла — 2 столові ложки;
молоко — 200-400 мл;
лід — 4-5 кубиків.
Приготування.
Взяти в рівних пропорціях каву, воду та цукор.
У миску висипати розчинну каву.
Туди ж висипати цукор і додати половину води. При цьому збити міксером на середній швидкості пишної маси. Можна збивати і звичайним віночком, але у міксера кількість обертів більша, а значить, і піна вийде швидше.
Додати воду, що залишилася, і продовжувати збивати до блискучої, щільної маси. На весь процес збивання піде 2-3 хвилини.
Тепер на дно склянки викласти лід — бажано використовувати спеціальний лід для напоїв, який продається в магазинах, він не має запахів та смаків, які може зібрати лід, заморожений самостійно.
Налити у склянку молоко.
Зверху шапочкою викласти масу кави.
Тепер можна насолоджуватися приємним м'яким смаком кави Дальгона.
Також ми писали про сніданок для лінивих — «вареники» з сиром.