Ходьба тричі на тиждень суттєво знизила ризик болю в спині

1 хв на прочитання22 Червня 2024, 23:50

У дослідженні взяла участь 701 людина.

Ходьба тричі на тиждень з сумарною тривалістю 130 хвилин на 28 відсотків знизила ризик повторної появи болю в спині у людей, які раніше від нього страждали. Це виявило дослідження, у якому одна група людей регулярно займалася ходьбою з поступовим збільшенням її тривалості, а інша — не виконувала жодних вправ. У групі, яка займалася ходьбою, також рідше виникали серйозні напади болю в спині. Такі результати опублікували в журналі Lancet.

У дослідженні взяла участь 701 людина з Австралії, яка раніше стикалася з болями в попереку, середнім віком 54 роки. Половині учасників призначили ходьбу як форму фізіотерапії, тоді як інша половина виступала як контрольна. Окрім того, що більш часта ходьба сприяла зниженню ризику появи болю в спині, вона збільшувала інтервали між нападами. У контрольній групі біль у спині з’являвся в середньому через 112 днів після початку спостереження, тоді як у досліджуваній — аж через 208.

І хоча науковці фіксували однакову кількість випадків болю в спині в обох групах, у тих людей, що регулярно займалися ходьбою, біль був менш інтенсивним і рідше потребував втручання лікарів. Таким чином, дослідники припустили, що ходьба може бути ефективним та доступним методом запобігання появі болю у спині.

Больше новостей читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: